Mishandeling hondenuitlater: broers niet langer in cel

Print
Mishandeling hondenuitlater: broers niet langer in cel

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De broers Joeri (19) en Mikey W. (20) uit Echt hoeven niet langer de cel in vanwege de mishandeling van een dorpsgenoot, afgelopen nieuwjaarsnacht. De rechter deed dinsdag uitspraak.

Twee weken geleden stonden de broers terecht omdat ze ervan verdacht werden een dorpsgenoot die zijn hond uitliet op nieuwjaarsdag te hebben mishandeld.

Eis
Het slachtoffer werd met bebloed hoofd achtergelaten op straat, waarna omstanders ervoor zorgden dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij bleek zwaar hersenletsel te hebben opgelopen. Het OM verweet de broers het slachtoffer van het leven te willen beroven en eiste twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

Hulp
De rechtbank oordeelt anders. De jongste broer Joeri - die tijdens de zitting aangaf ‘dat het hem zwart voor de ogen werd’ en dat hij gevochten heeft - werd veroordeeld tot veertien maanden jeugddetentie, waarvan tien voorwaardelijk. Omdat hij al vier maanden in voorarrest zat, heeft hij zijn onvoorwaardelijke celstraf uitgezeten. De rechtbank kwam tot dit besluit om hem zo snel mogelijk te laten starten met een door de reclassering voorgesteld hulpverleningstraject. Dit zodat de kans op herhaling bij hem kan worden voorkomen. Wel wordt de bewegingsvrijheid van de 19-jarige beperkt, zo krijgt hij een contact- en locatieverbod.

Vrijspraak
De oudste broer Mikey, die in tegenstelling tot zijn broer ontkent te hebben gevochten, is vrijgesproken. Er is onvoldoende bewijs dat hij ook geslagen of geschopt zou hebben.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen