Trudeau: bloedbad in Toronto was zinloze aanslag

Print
Trudeau: bloedbad in Toronto was zinloze aanslag

Afbeelding: AFP/Lars Hagberg

De Canadese premier Justin Trudeau heeft het bloedbad van maandag in de stad Toronto ,,een zinloze aanval en een afgrijselijke tragedie'' genoemd.

Hij sloot uit dat het om een georganiseerde terroristische aanslag ging. Zijn minister van Openbare Veiligheid, Ralph Goodale, had eerder al gezegd dat de aanrijdingen met een bestelbus geen onderdeel waren van een terroristische samenzwering.

Voetgangers
Een 25-jarige man, Alek Minassian, reed met een gehuurde bestelbus door een van de voornaamste en drukste straten van Toronto, Yonge Street. Daarbij reed hij over een afstand van twee kilometer opzettelijk in op voetgangers. Tien van hen verloren het leven. Vijftien slachtoffers liggen nog steeds in het ziekenhuis.

Psychische problemen
Minassian wordt dinsdag voorgeleid. Hij is een inwoner van een noordelijke buitenwijk van de miljoenenstad. Hij was niet bekend bij de politie. Volgens Canadese media is het een intelligente man die kampt met psychische problemen.

Het bloedbad viel samen met een bijeenkomst in Toronto van de ministers van Buitenlandse Zaken en ministers belast met veiligheidskwesties van de G7 (Canada, Duitsland, Frankrijk Groot-Brittannië, Italië , Japan en de VS).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen