Plannen gedenkbos in Landgraaf krijgen vorm

Print
Plannen gedenkbos in Landgraaf krijgen vorm

Afbeelding: iStock

Landgraaf - Landgraaf heeft plannen uitgewerkt om de komende twee jaar op verschillende plekken levensbomenbossen aan te leggen.

In een levensbomenbos kunnen mensen een herdenkingsboom (laten) planten ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis. Te denken valt aan een geboorte, huwelijk, jubileum of een sterfgeval.

Bert Janssenpark
Na een onderzoek zijn drie geschikte plaatsen in kaart gebracht. In een tot Bert Janssenpark omgedoopte groenstrook worden dertig bomen geplant, terwijl op landbouwgrond bij sportpark Terwaerden zo’n honderd bomen komen. Bovendien is een gedenkbos voorzien aan de Van Itersonstraat. Daar is plaats voor zo’n zestig bomen.

280.000 euro
Voor de levering van de bomen, het verwerven van de gronden en de inrichting van de toekomstige levensbomenbossen wordt zo’n 280.000 euro uitgetrokken.

De gemeenteraad van Landgraaf moet later dit jaar de plannen en het benodigde bedrag goedkeuren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen