Moordenaars Zengin spoten gestolen vluchtauto over

Print
Moordenaars Zengin spoten gestolen vluchtauto over

De uitgebrande Volkswagen Caddy. Afbeelding: Politie

Venlo - De personen die verantwoordelijk zijn voor het doodschieten van Kemal Zengin in Blerick hebben hun gestolen vluchtauto overgespoten.

Dat meldde de politie dinsdagmiddag in het regionale opsporingsprogramma Team West van RTV West.

Donkerblauw
Toen de Volkswagen Caddy Maxi (kenteken VN-799-R) tussen 8 en 10 juli vorig jaar werd gestolen op een bedrijventerrein aan de Edelgasstraat in Zoetermeer was de kleur van de wagen donkergrijs. Ten tijde van de moord op Kemal Zengin op 22 augustus, voor zijn woning aan de Klingerbergsingel, was de auto donkerblauw. De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over het overspuiten van de auto.

Tijdens de uitzending liet de politie ook foto’s zien van de auto die uitgebrand werd teruggevonden op de Liendertseweg in Amersfoort. De originele kentekenplaten zaten toen niet meer op de wagen. De politie wil graag weten waar deze kentekenplaten zijn gebleven.

Opsporing Verzocht
Dinsdagavond besteedt de politie in Opsporing Verzocht op NPO 1 nog meer aandacht aan de dood van Kemal Zengin. Zo worden een uitgebreide reconstructie en bewakingsbeelden getoond. Tot nu toe zijn in de zaak geen aanhoudingen verricht. Woensdagmiddag vraagt opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht kijkers om informatie over de zaak. Specifiek over het aansteken en achterlaten van de Volkswagen in Amersfoort.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen