‘Tienerschool’ in Horst gaat van start

Print
‘Tienerschool’ in Horst gaat van start

Afbeelding: De Limburger

Zo’n 24 kinderen tussen de 10 en 14 jaar kunnen vanaf augustus starten op een gloednieuwe ‘tienerschool’ in Horst. SOOOOL 10-14 heet het en wordt ondergebracht in het Juniorcollege van Dendron.

Het is vooral bedoeld voor leerlingen die graag ontdekkend willen leren, het fijn vinden om zelfstandig te werken onder begeleiding van een coach én hun keuze voor het voortgezet onderwijs nog even willen uitstellen.

Enige in Limburg
SOOOOL staat voor samen Ontdekkend, Onderzoekend, Ontwerpend en Ondernemend leren. Het is een samenwerking tussen Dynamiek Scholengroep, Citaverde en Dendron College. Het is de enige ‘tienerschool’ in zijn soort in Limburg. Bij meer of minder aanmeldingen dan zo’n 24, overleggen de drie partners wat ze doen.

Leerroute
Alle kinderen van de genoemde scholen kunnen zich nog voor deze speciale leerroute aanmelden. De leerlingen van SOOOOL 10-14 kunnen doorstromen naar  de derde klassen voor alle leerwegen van vmbo of havo.

Op 15 en 17 mei zijn er informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerde ouders en leerlingen. Meer informatie op de website www.sooool10-14.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →