Zengin sprak vlak voor dood met zijn moordenaar

Print
Zengin sprak vlak voor dood met zijn moordenaar

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Venlo - Kemal Zengin heeft vlak voor zijn dood gesproken tegen degene die met een vuurwapen op hem afliep en hem daarna vermoordde.

Dat blijkt uit beelden die werden gemaakt vlak voor de moord en die televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond uitzond.

De 44-jarige Zengin kwam op 22 augustus vorig jaar om drie uur ’s nachts thuis na een avondje kaarten met vrienden. Toen hij vlak voor zijn woning aan de Klingerbergsingel in Blerick uit zijn auto stapte, schrok hij van de oplichtende koplampen van een achter hem geparkeerde Volkswagen Caddy Maxi.

Meerdere kogels
Op bewakingsbeelden is te zien dat Zengin wat roept naar de man die op hem afloopt, een armgebaar maakt en een stuk naar achteren rent. De beelden waarop te zien is dat Zengin door meerdere kogels om het leven wordt gebracht, werden niet getoond op televisie.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een mogelijk conflict dat Kemal Zengin had in de weken voorafgaand aan zijn dood. Uit onderzoek van de politie bleek dat Zengin al een aantal weken niet lekker in zijn vel leek te zitten. Volgens de politie kan zijn dood te maken hebben met een afrekening in de persoonlijke sfeer of het drugsmilieu. Zengin was werkzaam als koerier bij een pakketdienst, maar volgens de politie ook actief binnen de drugswereld.

Tijdens het opsporingsprogramma vroeg de politie kijkers om informatie over de inzittenden van een Volkswagen Caddy Maxi. Die werd begin juli gestolen in Zoetermeer en al enkele dagen voor de moord op Zengin gesignaleerd in de Klingerbergsingel in Blerick. De politie houdt er rekening mee dat de daders Zengin al eerder dan 22 augustus om wilden brengen. Op bewakingsbeelden is te zien dat vanuit de auto foto’s gemaakt worden van de woning van Zengin.

Auto in brand gestoken
De auto was ten tijde van de diefstal donkergrijs en werd later donkerblauw gespoten. De politie zoekt ook personen die hier meer van afweten. Na de liquidatie van Zengin vluchtten de inzittenden van de Caddy met een snelheid van 160 kilometer per uur naar Amersfoort. Daar werd de auto in brand gestoken. In de auto vond de politie het moordwapen.

In de moordzaak zijn tot nu toe geen verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de dood van Zengin lag tussen oktober en maart stil vanwege een gebrek aan mankracht bij de politie.

Gouden tip
Inmiddels ligt er 40.000 euro klaar voor degene die komt met de gouden tip in de moordzaak. Maandag loofde justitie 20.000 euro uit. Dinsdag verdubbelden de nabestaanden van Zengin dat bedrag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen