Illegale fabriek van waterpijptabak ontmanteld

Print
Illegale fabriek van waterpijptabak ontmanteld

Afbeelding: Maasduinen Centraal

Heijen / Ven-Zelderheide - Politie en douane hebben op een bedrijventerrein in Heijen een illegale fabriek van waterpijptabak ontdekt.

De zaak werd meteen overgedragen aan de FIOD. Die arresteerde dinsdag drie Poolse mannen en een Poolse vrouw. Verder onderzoek in de loods bracht een productielijn van waterpijptabak aan het licht.

Accijns
Buiten stond een container met zo'n 12.000 kilo waterpijptabak, klaar voor gebruik. Daarmee zou 1,2 miljoen euro aan accijns worden ontdoken. Waterpijptabak mag zonder vergunning en accijnsafdracht niet worden geproduceerd.

Verder vonden de rechercheurs 1200 kilo gewone tabak, die als grondstof dient. Van één kilo ruwe tabak wordt ongeveer 3,5 kilo waterpijptabak gemaakt.

Heftrucks
Alles is in beslag genomen, inclusief twee heftrucks en een vrachtwagen. De FIOD doet verder onderzoek.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen