Eerste box-in-boxen in gebruik!

Eerste box-in-boxen in gebruik!

Afbeelding: Brightlands

Een kantoor, lab of R&D faciliteit in het hart van Brightlands Campus Greenport Venlo? Het is allemaal mogelijk! In Villa Flora verrijzen innovatie boxen van 24 m2 per stuk. Op 26 maart zijn de eerste 32 boxen geopend en door de bewoners van de campus in gebruik genomen.

Het box-in-box concept is speciaal ontwikkeld voor de Expohal van Villa Flora in Venlo. De boxen voor de nieuwe bewoners van de campus bevinden zich in het gebied waar ontmoeten en samenwerken worden gefaciliteerd om open innovatie te stimuleren. Brightlands Campus Greenport Venlo is een innovatieve community met de focus op voeding en gezondheid waarin ondernemers samen met wetenschappers, andere ondernemers, studenten en consumenten samen kennis, concepten en producten ontwikkelen.

Interactie
Eén van de nieuwe bewoners is het Bio Treat Center (BTC), een open innovatiecentrum voor de be- en verwerking van biomassa en reststromen tot halffabricaten en producten voor de biobased economy. BTC-directeur Ton Voncken is blij met de zes boxen die ze binnenkort gaan betrekken: “Voor de innovatie-ontwikkeling van ons bedrijf is het goed om op de campus zitten. Daar komen bedrijven, studenten, overheid en onderzoekers bij elkaar. Juist naar die interactie zijn we op zoek en daar zitten we straks bovenop!”

Huisvesting on demand
Met de box-in-boxen speelt de campus flexibel in op de behoefte die er is: huisvesting on demand, die perfect aansluit bij de behoefte van de huurder. Je kunt een, twee of meerdere boxen huren en deze inrichten als kantoor, lab of R&D faciliteit.

Saskia Goetgeluk, directeur: “Brightlands Campus Greenport Venlo ontwikkelt zich tot een R&D-campus voor gezonde en veilige voeding, future farming en bio-economy. Met de box-in-boxen komen er nieuwe bewoners, met wie we als campus verder bouwen aan ons innovatieve ecosysteem.”

Lees meer op de website van Brightlands