Universiteit Maastricht tijdelijk in leeg museumpand Venlo

Print
Universiteit Maastricht tijdelijk in leeg museumpand Venlo

Universiteit Maastricht (UM) leidt het internationale onderzoeksproject BONE, rondom regeneratieve botimplantaten Afbeelding: ANP

Venlo - Het University College van de Universiteit Maastricht betrekt in studiejaar 2018/2019 een gedeelte van het nu leegstaande voormalige museumpand Van Bommel van Dam.

De Universiteit Maastricht (UM) kampt met ruimtegebrek in het huidige pand aan de Deken van Oppensingel in Venlo. Het toekomstige onderkomen van de UM in het voormalige Raad van Arbeid-gebouw moet nog gerenoveerd worden en is voor komend schooljaar nog niet klaar. Daarom vroeg de UM de gemeente Venlo tijdelijk het leegstaande museumgebouw te mogen gebruiken. Het gemeentebestuur heeft daar mee ingestemd.

Beperkt
Volgens de gemeente Venlo kan de beperkte ruimte in het huidige pand aan de Deken van Oppensingel negatieve gevolgen hebben voor de UM. Studenten beoordelen de faciliteiten en bij ruimtegebrek kunnen de scores lager uitvallen.

Bestemming
Door het besluit van Venlo krijgt het museumpand op zijn vroegst in de zomer van 2019 een nieuwe definitieve bestemming. Bij Venlo hebben zich al meerdere geïnteresseerde partijen gemeld. De gemeente stelt voor het andere gedeelte van het museumgebouw tijdelijk te verhuren aan een (horeca)ondernemer. Voorgesteld wordt dat in samenspraak met de universiteit wordt gedaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen