'Verdachte van drugsmoord Maastricht wist niets van wapen'

Print
'Verdachte van drugsmoord Maastricht wist niets van wapen'

De politie doet onderzoek op de Bosscherweg. Afbeelding: De Limburger/Annemiek Mommers

Fahd T. (21) uit Rotterdam wist niet dat zijn plaatsgenoot en metgezel Z.I. (24) een wapen bij zich had toen hij op 16 augustus 2017 met hem naar Maastricht reed om drugs te kopen.

Dat zei zijn advocaat Özlem Saki woensdag voor de rechtbank in Roermond. De deal, waarbij Fahd T. een bemiddelende rol had moeten spelen, liep uit de hand en en kostte de 22-jarige  Aijoub Haddoumi het leven. Het verzoek van de raadsvrouw om Fahd T.  op vrije voeten te krijgen, vond geen gehoor bij de rechters. 

Noodweer
De metgezel van haar cliënt heeft inmiddels bekend dat hij de schutter is geweest. Hij zou uit noodweer hebben gehandeld. Volgens advocaat Saki hebben getuigen verklaard dat zij drie schoten hebben horen klinken. Het eerste schot zou anders hebben geklonken dan dan twee daaropvolgende. Dat zou in haar visie betekenen dat het slachtoffer het eerste schot heeft gelost. 

Wapen
Fahd T. zou verstijfd hebben gestaan toen hij op dat moment voor het eerst zag dat zijn kennis  daarna ook een wapen had. Officier van justitie Wil Peute zei dat er tot nu toe geen spoor bewijs is gevonden van een tweede wapen of een derde schot.

Verklaring
De verdachten hebben bijna acht maanden gezwegen over de gebeurtenissen in een huis tussen de Bosscherweg en de Oude Smeermaasweg in Maastricht.  Onlangs hebben ze allebei alsnog een verklaring afgelegd. Politie en justitie zijn daarom nieuwe onderzoeken gestart. De volgende zitting is op 4 juli. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen