Nieuwe baan voor oud-burgemeester Luc Winants

Print
Nieuwe baan voor oud-burgemeester Luc Winants

Luc Winants. Afbeelding: Harry Heuts

Brunssum - Oud-burgemeester Luc Winants van Brunssum heeft een nieuwe job. Per 1 mei gaat hij aan de slag als coördinator vluchtelingenopvang bij de Limburgse Regietafel.

Betrouwbare bronnen bevestigen de aanstelling van de 53-jarige Winants.

Het gaat om een tijdelijke functie voor in elk geval de duur van twee jaar. Zelf wil hij niet reageren. De Limburgse Regietafel is een samenwerkingsverband van gemeenten, provincie, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en de veiligheidsregio’s.

Ministerie
De Regietafel werd in 2015 opgericht op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Doel was in eerste instantie om voldoende opvangplekken voor vluchtelingen te vinden. Destijds was vooral behoefte aan noodopvang. Inmiddels is de koers  verlegd. In plaats van het zoeken naar woonruimte ligt de nadruk nu op integratie, inburgering en het vinden van een plek op de arbeidsmarkt.

CDA’er Winants stapte begin december vorig jaar op als burgemeester van Brunssum. Hij wilde geen deel uitmaken van een college met de omstreden wethouder Jo Palmen. Volgens Winants kleefden aan diens benoeming te grote integriteitsrisico’s. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →