Twee verdachten in drugszaak Neer vrij

Print
Twee verdachten in drugszaak Neer vrij

Afbeelding: David Dunnaway

Neer - Theo S. (44) uit Swalmen, een van de verdachten in de grote drugszaak die in augustus in Neer aan het licht kwam, komt deze week op vrije voeten.

De rechtbank in Roermond heeft dinsdag het verzoek van advocaat Sandra Carli om S. te schorsen tot aan het begin van de rechtszaak gehonoreerd. De zaak dient op 12 juli. Ook medeverdachte Kader S. (22) uit Stuttgart mag uit de cel.  Hij moet wel een borgsom van 20.000 euro betalen. 

Verkeerde plek
Theo S. heeft altijd beweerd dat hij op 14 augustus op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. De politie deed op die dag een inval in een woning aan Kinkhoven in Neer en vond  bijna 36.000 xtc-pillen, 75 kilo drugsgrondstof en een tabletteermachine.
S. en twee medeverdachten werden opgepakt.

Strafblad
S. zegt dat hij die dag naar Neer is gegaan omdat daar iets verplaatst moest worden. Van de productie van drugs zou hij niet hebben geweten hebben. Zijn medeverdachte Torsten van de K. (40) uit Roermond heeft dezelfde lezing. Hij moet wel in de cel blijven. De man heeft een lijvig strafblad voor drugsdelicten. De eigenaar van het pand is vrij.  Hij wordt ook in juli berecht. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen