Man lost ‘uit frustratie’ schoten op woonwagenkamp: celstraf geëist

Print
Man lost ‘uit frustratie’ schoten op woonwagenkamp: celstraf geëist

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Justitie eist vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, tegen de 25-jarige man die op 12 augustus vorig jaar een aantal schoten loste op woonwagenkamp Karosseer in Maastricht.

Maastrichtenaar Donny van S. gaf woensdag voor de rechtbank toe dat hij vanuit een rijdende auto schoten heeft gelost die nacht.

Ex-vriendin
"Uit frustratie", zegt hij. Hij was naar het kamp gekomen om te praten met zijn ex-vriendin die zich die nacht in de woonwagen van haar nieuwe vriend bevond. "Maar ik heb niet op iemand gericht. Ik schoot in de lucht." De nieuwe vriend van Van S.’s ex deed aangifte omdat hij meende dat Van S. op hém had geschoten.

Onduidelijke verklaringen
Mede omdat zowel de ex-vriendin als haar nieuwe vriend tegenstrijdige en onduidelijke verklaringen hebben afgelegd over waar de vriend zich precies bevond toen de schoten werden gelost, gaf de Officier van Justitie op zitting al aan dat ‘poging iemand van het leven te beroven’ niet te bewijzen is. Die aanklacht werd ingetrokken.

Van S. wordt wel nog verdacht van het bedreigen van zijn ex en het toebrengen van schade aan een woonwagen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen