Jongeren uit alle windstreken bundelen krachten tegen seksueel geweld

Print
Jongeren uit alle windstreken bundelen krachten tegen seksueel geweld

Nouf Alsharef, Vladimir Lavrov, Molly Murphy, Grosia Tobiszewska en Celia Santamaria bundelen de krachten tegen sexuele intimidatie. Afbeelding: Jeroen Janssen

‘I Say No’ schreeuwt het spandoek op het Maastrichtse Onze Lieve Vrouweplein.

Het is een actie van een vijftal jongeren in opdracht  van hun school, het United World College Maastricht rondom het thema ‘sexueel geweld’.

Aan enthousiasme en eensgezindheid ontbreekt het de jeugd allerminst,  getuige de actieve rol van Vladimir Lavrov en zijn mede-actievoerders Nouf, Molly, Grosia en Celia die passanten aanspreken en aanmoedigen om mee te werken aan de actie.

Vladimir: “Uit cijfers blikt dat elke 98 seconden iemand in de Verenigde Staten wordt geconfronteerd met sexueel geweld en iedere 8 minuten krijgt een kind te maken met sexuele intimidatie. Europa zal wat dat betreft een gelijk beeld vertonen. Wat wij met deze actie willen bereiken is bewustwording. Waar begint sexuele intimidatie en wat kunnen we eraan doen? Op ons bord (zie foto) kunnen mensen aangeven waar voor hén de grens ligt als het gaat om verbale uitingen. Dat blijkt voor iedereen verschillend te zijn. Wij inventariseren en interpreteren die gegevens voor ons project.”

Het United World College Maastricht is sinds 2013 gevestigd op een campus in de Maastrichtse wijk Amby. De school leidt op tot het International Baccalaureate. Leerlingen zijn afkomstig uit meer dan 100 landen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →