Vrijmarkt kent toch ook enkele spelregels

Print
Vrijmarkt kent toch ook enkele spelregels

Afbeelding: ANP/Remko de Waal

De vrijmarkt op Koningsdag in het stadspark biedt een uitgelezen kans voor iedereen die dat wil om tweedehands spullen te kopen en te verkopen. Die vrijheid is wel aan een paar regels gebonden die de dienst Handhaving van de gemeente in de gaten houdt.

In het oogspringend  is de regel die de gemeente Maastricht op zijn website vermeldt, dat er geen eten en drinken op de vrijmarkt mag worden verkocht. Daarmee wordt op commerciële en professionele wijze verkopen van eten en drinken bedoeld. Kinderen mogen gerust kleine etenswaren zoals cupcakes en wafels verkopen, zo laat de gemeente weten.

Bij de spelregels staat ook vermeld dat er geen mechanisch geluid gemaakt mag worden in het stadspark. Daarmee wordt electrisch versterkt geluid bedoeld. Instrumenten zoals akoestische gitaren, violen en blokfluiten zijn wel toegestaan.

Verkopers kunnen vrijdag vanaf zes uur in de ochtend een plek innemen op het gras. De markt is open van 8.00 tot 18.00 uur.

De gemeente heeft de spelregels van de vrijmarkt op zijn website opgesomd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen