Huis onverkoopbaar? Keer het tij met deze tips

Print
Huis onverkoopbaar? Keer het tij met deze tips

Afbeelding: iStock

Tweehonderd huizen staan al acht jaar of langer te koop op huizensite Jaap. Ook nu het 'knokken' is op de huizenmarkt, lijken sommige woningen onverkoopbaar. Wat kun je als verkoper doen om het tij te keren?

Volgens Michel Dohmen, makelaar en afdelingsvoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in Limburg, is het vaak niet zo simpel. 

Wees kritisch op je eigen huis
"Dat het pand niet verkocht wordt, heeft vaak een reden. Woningtechnische factoren (de staat van het huis), maar ook externe factoren (zoals een drukke weg en vergunningen) kunnen de verkoop in de weg staan. Als je huis lang in de verkoop staat is het belangrijk kritisch naar de prijs/kwaliteitsverhouding te kijken."

Investeer in een goede makelaar
"Een makelaar kan je helpen; hij ziet dingen die de verkoper misschien niet ziet, kent de markt en geeft professioneel advies. Het is dan ook goed te investeren in een kundige makelaar. Heb je eentje die weinig moeite doet en bij een bezichtiging het liefst in de auto blijft zitten, overweeg dan om over te stappen.”

Lees ook: Help! Niemand wil mijn huis kopen

Schittert je huis online?
Een factor die ook bepalend is, is de presentatie. "Je huis moet schitteren op internet. Als je je auto op Marktplaats zet, maak je hem toch ook eerst schoon? Goede, professionele foto’s,een woonvideo van een opgeruimd huis zijn een must. Je huis moet vindbaar zijn op sociale media.”

Pauze!
Een laatste tip is het tijdelijk uit de verkoop halen van de woning. "Hoe langer een woning te koop staat, hoe minder deze wordt op-gemerkt. Het is net als een gebarsten tegeltje in je keuken; na een paar weken zie je het niet meer. Het kan geen kwaad de woning uit de verkoop te halen en ze na drie maanden opnieuw, met nieuwe foto’s, in de markt te zetten. Na drie maanden heb je nieuwe, potentiële kopers die je huis nog nooit hebben gezien en er wel voor vallen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen