Bordjes maken Via Belgica zichtbaar

Print
Bordjes maken Via Belgica zichtbaar

Op de foto onthullen directrice Sionne Götte van hotel Derlon in Maastricht – met een de kelder een Romeinse opgraving – en de gedeputeerden Eric Geurts (links) en Hans Teunissen (midden) het eerste gevelbordje van de Via Belgica in Zuid-Limburg. Afbeelding: DL

Zo’n driehonderd genummerde gevelbordjes tussen Rimburg aan de Duitse grens en Maastricht aan de Belgische grens markeren binnenkort de route van de Via Belgica in Zuid Limburg.

Woensdag is het eerste informatiebordje onthuld bij hotel Derlon in Maastricht, waar in de kelder blootgelegde fundamenten van een Romeinse heiligdom zijn te zien.

Streekproduct
De gevelbordjes kunnen hangen bij Romeinse bezienswaardigheden zoals archeologische vondsten, maar ook bijvoorbeeld bij horecazaken en winkels langs de 34 kilometer lange route. Dat betekent dat er iets Romeins op het menu staat of dat er een streekproduct te koop is dat betrekking heeft op het Romeins verleden. Door een speciale app te downloaden kunnen wandelaars of fietsers dan de informatie van de betreffende plek opvragen.

Via de nieuwe app is ook de hele route te volgen, evenals een aantal plaatselijke ommetjes.  Alle informatie is ook terug te vinden op de nieuwe website www.viabelgica.nl

 

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen