Sittardse stichting SLIMhuis wordt ontbonden

Print
Sittardse stichting SLIMhuis wordt ontbonden

Afbeelding: Google Streetview

Stichting SLIMhuis in Sittard, het orgaan dat verbindingen legde tussen ondernemers, het onderwijs en de overheid in de regio, wordt ontbonden. Volgens B en W omdat de doelstelling is verwezenlijkt.

Door de onderwijssector, het midden- en kleinbedrijf (mkb) en de (lokale) overheid te verbinden, zouden economische kansen voor het bedrijfsleven zichtbaar worden gemaakt. Dat was de doelstelling van het SLIMhuis dat in 2013 voortkwam uit het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek.

Workshops
Volgens B en W zijn er de afgelopen jaren via workshops, evenementen en projecten netwerken ontstaan, waardoor partijen uit de verschillende elkaar nu beter weten te vinden. Die werkwijze kan volgens wethouder Pieter Meekels (GOB, economische zaken) door de partners van SLIMhuis nu worden voortgezet, zonder dat daarvoor een fysieke ontmoetingsplek nodig is, met bijbehorende personele inzet. Reden om de stichting SLIMhuis te ontbinden.

De afgelopen jaren moest de gemeente enkele keren financieel bijspringen, omdat stichting SLIMhuis met tekorten kampte.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen