Rens Evers beoogd wethouder in Roermond

Print
Rens Evers beoogd wethouder in Roermond

Afbeelding: Luc Lodder

Rens Evers (30), nu nog wethouder in de gemeente Onderbanken, is een van de kandidaat-wethouders namens GroenLinks in Roermond.

Evers zou in het beoogde nieuwe college van B en W de portefeuille infrastructuur, wijken en klimaat toebedeeld moeten krijgen.

College
De andere kandidaat-wethouders zitten ook al in het huidige college. Dat zijn Marianne Smitsmans (GroenLinks, sociaal domein), Ferdinand Pleyte (D66, onderwijs, cultuur), Angely Waajen (CDA, economie, ruimtelijke ordening) en Frans Schreurs (Democraten Swalmen, financiën, sport).

Uitdaging
"In Onderbanken hou ik me als wethouder bezig met het sociaal domein en welzijn. Wat dat betreft is hetgeen waarmee ik me in Roermond bezig ga houden een mooie uitdaging”, laat Evers in een reactie weten. "Ik kom regelmatig in Roermond. Of ik in de stad ga wonen daar ga ik me nog over buigen. Eerst moet natuurlijk de coalitievorming worden afgerond.”

Kartrekker
Evers, zoon van de Nederweerter burgemeester Henk Evers, zou in de nog te vormen fusiegemeente Beekdaelen (een samenvoeging van Schinnen, Nuth en Onderbanken) de kartrekker worden van GroenLinks. "Als de benoeming in Roermond doorgaat, dan moet daar iemand anders voor worden gezocht.” De bedoeling is dat Schreurs en Pleyte allebei voor 0,8 fte aan de slag gaan. De overige wethouders krijgen een volledige werkweek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen