Bankmol Lorenzo J. komt op vrije voeten

Print
Bankmol Lorenzo J. komt op vrije voeten

Bij de verijdelde beroving in Zundert reed een arrestatieteam van de politie het busje van de verdachten klem. Afbeelding: Tom van der Put/Maric Media

Venlo - De vermeende bankmol Lorenzo J. (25) komt op vrije voeten.

De rechtbank in Roermond heeft dat beslist. Ook drie mannen die verdacht worden van overvallen op bankcliënten in Venlo en Zundert komen op vrije voeten. Twee anderen blijven voorlopig in de cel. Voor hen ziet de rechtbank geen persoonlijke belangen om hen onder voorwaarden vrij te laten. 

Tipgever
Lorenzo J. wordt door justitie gezien als de tipgever van de overvallers die afgelopen juli in Venlo een Duitse man van 155.000 euro beroofden. Het slachtoffer had dat geldbedrag net afgehaald bij de Rabobank. J. zou - als uitzendkracht bij de bank - de criminelen van informatie hebben voorzien.

Mislukt
Een soortgelijke overval later in Zundert mislukte. Ook in die zaak zou J. aan de verdachten hebben doorgegeven dat iemand een groot geldbedrag contant zou afhalen bij de bank. De politie wist dit misdrijf te voorkomen en arresteerde vijf medeverdachten van Lorenzo J.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen