Nieuw hotel van acht etages in Geleen

Print
Nieuw hotel van acht etages in Geleen

Afbeelding: iStock

Geleen - De kogel gaat alsnog door de kerk. Het verouderde Bastion-hotel in Geleen maakt weldra plaats voor een nieuw complex van acht verdiepingen en bijna honderd kamers.

Het Bastion-hotel in Geleen krijgt komende zomer vrijwel zeker alsnog toestemming voor de bouw van een nieuwe, veel grotere vestiging in de stad. Het nieuwe complex krijgt acht verdiepingen en meer dan 90 kamers, ruim twee keer zoveel als het bestaande hotel dat dateert uit de jaren tachtig.

Gesloopt
De nieuwbouw verrijst pal aan de achterzijde van het huidige gebouw aan de Rijksweg-Zuid, vlakbij autosnelweg A76. Na oplevering wordt het bestaande pand volledig gesloopt om plaats te maken voor een groot parkeerterrein, bevestigt gemeentewoordvoerder Maarten de Kever. De werkzaamheden beginnen naar verwachting dit najaar.

Bouwvergunning
Het Bastionconcern, dat meer dan dertig hotels in portefeuille heeft, had begin vorig jaar al een bouwvergunning aangevraagd. Dat het vergunningentraject zoveel tijd in beslag neemt, heeft volgens De Kever vooral te maken met de uitgebreide procedures die doorlopen moeten worden. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen