Wraak na overspel: zeven maanden cel voor glas in gezicht

Print
Wraak na overspel: zeven maanden cel voor glas in gezicht

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Een 37-jarige man uit Brunssum is veroordeeld tot 7 maanden cel omdat hij eind 2017 een man die met zijn vriendin was vreemdgegaan, heeft verwond met een glas.

Het slachtoffer liep daarbij een snee in zijn wang en op zijn bovenarm op, waarvoor hij 25 hechtingen nodig had.

De zware mishandeling, zoals de rechtbank Maastricht het delict typeert, vond plaats op 27 december vorig jaar op straat bij een bar in Heerlen, in het bijzijn van diverse omstanders.

Aangeschoten
De dader was flink aangeschoten toen hij achter het slachtoffer aanliep, zijn naam riep en vervolgens met een drinkglas in diens gezicht sloeg. Daarbij vroeg hij of het vreemdgaan met zijn vriendin ‘lekker was’.

Volgens een getuige had hij ook gezegd ‘het is dat ik geen pistool bij me heb’ en ‘hij moet dood’. Omdat het slachtoffer zijn gezicht met zijn arm beschermde zijn de verwondingen niet erger geworden.

Poging tot doodslag
Volgens officier van justitie Martin Scharenborg was er sprake van poging tot doodslag, waarvoor hij twee weken geleden vier jaar cel eiste waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank gaat daar niet in mee.

Bij de strafmaat is ook rekening gehouden met het schuldbesef van de Brunssumer. Na het zien van de foto’s met de verwondingen is hij erg geschrokken en heeft hij spijt betuigd. Het slachtoffer heeft bovendien begrip getoond. Op de zitting zei hij: "Ik zou misschien wel hetzelfde gedaan hebben."

Geen wrok
Dat hij geen wrok en boosheid koestert, noemt de rechtbank bewonderenswaardig. De 37-jarige Brunssumer moet ook nog 6500 euro betalen aan het slachtoffer als vergoeding voor materiële en immateriële schade.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen