VVV-preses Berden officier in de Orde van Oranje Nassau

Print
VVV-preses Berden officier in de Orde van Oranje Nassau

Afbeelding: De Limburger/Le Giesen

Venlo - Ondernemer en VVV-voorzitter Hai Berden (68) is benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau.

Met deze hoge koninklijke onderscheiding voegt de Hout-Blerickenaar zich in een rijtje van oud-ministers, topsporters als Johan Cruijff en kunstenaars als Gerard Reve.

Cement
Berden krijgt de onderscheiding vanwege zijn bijzondere persoonlijke verdiensten, zo benadrukt burgemeester Antoin Scholten. “Berden is een voorbeeld voor onze maatschappij, het cement in onze samenleving.” Als ondernemer maakt hij van Seacon Logistics een bloeiend bedrijf dat tevens aanjager was van de komst van een bloeiend bedrijventerrein en bargeterminal. Als voorzitter van VVV (2002-2018) maakte hij naam door onder zijn leiding de club die in 2002 onderaan in de eerste divisie bungelde aan het einde van dit seizoen te verlaten als middenmotor in de eredivisie. Daarbij maakte hij werk van vernieuwbouwplannen van stadion De Koel.

Gezin
Minder bekend is dat Berden als ondernemer ook onder meer bijdraagt aan culturele verenigingen en instellingen, gehandicaptensport, daklozenopvang en jeugdsportteams. Berden zegt bijzonder blij te zijn op zijn onderscheiding. “Maar ze is niet alleen puur mijn verdienste. Dit is ook voor mijn gezin en alle mensen met wie ik heb mogen samenwerken.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen