Amateurclub durft niet terug na uit de hand gelopen duel

Print
Amateurclub durft niet terug na uit de hand gelopen duel

Het veld van Centrum Boys. Afbeelding: Ermindo Armino

SHH uit Herten komt definitief niet meer uit tegen Centrum Boys in Sittard. De wedstrijd in de tweede klasse G stond gepland voor donderdagavond.

De wedstrijd zou eerder al op 11 maart gespeeld worden. Maar ook toen liet SHH verstek gaan. De reden hiervoor ligt in het eerste duel dat de teams tegen elkaar speelden.

Hardhandig
In november vorig jaar kwam het tot een hardhandige confrontatie op en naast het veld. De politie moest eraan te pas komen om de gemoederen te bedaren. Vier personen van Centrum Boys die betrokken waren bij de ongeregeldheden kregen een straf.

"Enkele spelers van het team willen en durven niet te spelen tegen Centrum Boys", zegt SHH-voorzitter Hans Schroots. "Dan kunnen wij dat misschien aanvullen met versterking uit een ander team. Maar de spelers van het eerste zijn solidair met de teamgenoten die niet durven." Schroots zegt dat het SHH-bestuur achter de beslissing staat en is blij met de eensgezindheid van het team.

Goede wil
Centrum Boys noemt het jammer dat de wedstrijd geen doorgang vindt. "Heel spijtig", zegt Jos Schmetz, bestuurslid van de Sittardse club. "Dit was voor ons een moment geweest om onze goede wil te tonen. We hebben onze straffen gekregen en ons straf genomen."

Door het niet spelen van de wedstrijd, krijgt SHH - dat tegen degradatie vecht - twee minpunten. Eerder kreeg de club ook al een minpunt vanwege het niet op komen dagen.