Burgemeester begonnen aan haar 'lintjestour'

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

De burgemeester van Maastricht is woensdagavond begonnen aan haar lintjestour. Zoals de traditie het wil maakt de burgemeester aan de vooravond van Koningsdag flink wat ritjes door de stad.

 Gaat Annemarie Penn – te Strake morgen de gehele ochtend op pad; vanavond werden vier van de in totaal 17 lintjes van de Maastrichtse lintjesregen uitgereikt. De eerste burger van de Limburgse hoofdstad doet dat al sinds mensenheugenis door een verrassingsbezoek te brengen.

Een vergadering, een bezoek van een binnenhuisarchitect of een verenigingsfeestje. Zij die het weten lukt het altijd meer dan aardig de aanstaande koninklijk geëerden om de tuin te leiden. Dat was woensdagavond ook weer het geval. Alhoewel……  Benoit Wesley, werkgever van Hanny Hendrix en sinds vanavond 20.20 uur Lid in de Orde van Oranje Nassau, had in zijn enthousiasme een flinke tip van de sluier gelicht. Zijn rechterhand, Hanny Hendrix is al decennialang zijn secretaresse en staat hem ook bij tal van maatschappelijke projecten, was ondanks het grote vermoeden dat er iets aan zat te komen erg onder de indruk van wat haar overkwam.

De drie andere Maastrichtenaren die vanavond tot Lid van de Orde van Oranje Nassau werden benoemd zijn: Jet Knüppe; Loe van der Molen en Paul Bronckers.

Lees vrijdag 27 april in Dagblad De Limburger een uitgebreid verslag van Ivo Kok over de Lintjesregen in Maastricht.

Morgen (donderdag 26 april) vindt u op de website van De Limburger – Via Maastricht een uitgebreide fotoreportage. Daarbij treft u ook alle namen aan en een kort overzicht van in het algemeen een indrukwekkende staat van dienst in het sociaalmaatschappelijke veld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen