Maastrichtse dichter Frans Budé krijgt Leo Herberghs prijs

Print
Maastrichtse dichter Frans Budé krijgt Leo Herberghs prijs

Frans Budé Afbeelding: Peter Schols

Dichter Frans Budé uit Maastricht (Maastricht 1945) is de winnaar geworden van de Leo Herberghs Poëzieprijs 2018.

Over de poëzie van Budé (72) merkt de jury op: ‘Door het eindeloos gevarieerd woord- en beeldspel ontsnapt de dichter aan tijdelijkheid. Opvallend in zijn werk is de grote aandacht voor de fijnste en kleinste elementen in omgeving en landschap’.

Eerder werd de prijs, die is vernoemd naar de Heerlense dichter, uitgereikt aan Kreek Daey Ouwens, Emma Crebolder, Maria Barnas en Ben Zwaal. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden en de opdracht een korte dichtregel te schrijven voor het poëziepad in Voerendaal.

De prijs is een initiatief van Dichter in Beeld, een stichting die zich ten doel stelt om (Limburgse) dichters en hun gedichten een plek te geven in het straatbeeld en landschap.

De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 19 mei om 13.30 uur in Schunck* te Heerlen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen