Bashir B. blijft in de cel voor neerschieten 22-jarige Venlonaar

Print
Bashir B. blijft in de cel voor neerschieten 22-jarige Venlonaar

(Archieffoto) Afbeelding: Istock

Venlo - De 27-jarige Bashir B. uit Panningen blijft in de cel op verdenking van een poging tot moord in Venlo op 4 januari. Dat heeft de rechtbank Limburg in Roermond donderdag beslist.

B. schoot  bij sportschool Basic-Fit aan de Nijmeegseweg in Venlo een 22-jarige man uit die plaats in zijn onderbeen. Het schietincident was de climax van een slepend conflict tussen de schutter en het slachtoffer.

Vreedzaam
Volgens advocaat Serge Weening van Bashir B. heeft zijn cliënt meer dan eens geprobeerd de ruzie vreedzaam op te lossen. "Dat lukte niet. Sterker nog, het beweerde slachtoffer bleeft de confrontatie zoeken en uitte zware bedreigingen".  

Volgens officier van justitie Jeanette Silvrants heeft Bashir B. op lichtvaardige wijze naar het wapen gegrepen en weloverwogen van drie meter afstand op zijn opponent geschoten. Raadsman Weening denkt daar anders over: "Bashir was woedend, buitenzinnen. De voorbedachte raad zal nooit bewezen kunnen worden".

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen