Nu ook leenfietsen gestald bij het Gouvernement

Print
Nu ook leenfietsen gestald bij het Gouvernement

Eric Geurts (Mobiliteit, Fiets), Patrice van Bergen (Arriva) en Hubert Mackus (OV) openden het Arriva Nextbike Station per fiets. Afbeelding: Provincie Limburg

Bij het Gouvernement in Maastricht staan sinds maandag 23 april een aantal fietsen gestald die 'geleend' kunnen worden door zowel bezoekers als medewerkers van de provincie.

De stalling is één van de Arriva Nextbike stations in Maastricht. De stallingen met leenfietsen staan onder andere bij het stadskantoor, bij de bibliotheek en bij het station. In totaal beschikt de stad nu over acht locaties waar men 90 Arriva Nextbikes kan lenen en terug zetten.

Delen

De regionale vervoerder Arriva startte een jaar geleden met zeven locaties en tachtig fietsen in Maastricht. De deelfietsen moeten een aanvulling vormen op het openbaar vervoer in Maastricht. Het fietsdeelsysteem is voor iedereen toegankelijk. 

Medewerkers van de Provincie Limburg kunnen het eerste half uur gratis gebruik maken van de fietsen. Doel is vooral om de fietsen voor korte ritten te gebruiken. De medewerker kan nu

Met behulp van de Nextbike-app kan de fiets worden geleend en worden teruggebracht bij één van de acht fietslocaties verspreid over de stad.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen