OM vervolgt Van Son en Van Creij voor burgemeesterslek

Print
OM vervolgt Van Son en Van Creij voor burgemeesterslek

Door het lek kwam naar buiten dat de Roermondse burgemeester Rianne Donders graag naar Den Bosch had willen gaan. Afbeelding: De Limburger

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de Rosmalense ex-wethouder Jos van Son (65) en het Rosmalense gemeenteraadslid Sjef van Creij (55) voor het schenden van hun ambtsgeheim.

Het OM verdenkt Van Creij ervan dat hij, terwijl hij lid was van de vertrouwenscommissie, de naam van de burgemeesterskandidaat die op nummer 1 van de aanbeveling van de vertrouwenscommissie stond, heeft gelekt aan Van Son. Dat meldt het Brabants Dagblad. 

Rianne Donders
De krant veroorzaakte vorig jaar juli grote ophef door veel details en onder meer de namen van de sollicitanten naar de burgemeesterspost in Den Bosch te publiceren. Daaruit bleek onder meer dat de Roermondse burgemeester Rianne Donders op de functie had gesolliciteerd. Op dat moment was ze nog geen drie jaar burgemeester in Roermond.

Lees ook: Oud-wethouder opgepakt voor lekken burgemeesterbenoeming

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen