Nieuw beeld onthuld: poepende man in gras

Print
Nieuw beeld onthuld: poepende man in gras

Afbeelding: Mannetje Poep

Brussel heeft zijn Manneken Pis, maar in Weert maakt binnenkort Mannetje Poep furore. Het beeld wordt donderdag 3 mei onthuld op de plek waar de Sint Maartenslaan en de Sint Paulusstraat elkaar kruisen. Het beeld is gemaakt naar een idee van cartoonist Rim Beckers en multimediadesigner Wesley Maduro.

Rim Beckers tekende een cartoon die door een beeldbouwer is vertaald in een fysiek beeld. Een hurkende man zit met zijn broek op de knieën te poepen in het gras. Zijn aangelijnde hond kijkt hem verbaasd aan. Op de bil van het mannetje staat een QR-code. Passanten kunnen met hun mobiele telefoon de code scannen. Ze worden dan verwezen naar een website waar een audiovisueel product te zien is. In een video laten acteurs zien hoe hondenpoep wél opgeruimd wordt. De hondenbezitter wordt zich zo bewust van zijn gedrag. Bovendien stuurt het filmpje aan op een gedragsverandering: wel opruimen!

Hondenpoep
Het beeld is bedoeld om hondenbezitters eraan te herinneren dat de uitwerpselen van hun hond opgeruimd moeten worden. Hondenpoep is al jaren een van de grootste ergernissen in elke gemeente.

Gedicht
Wethouder Paul Sterk krijgt voor de gelegenheid een hele toepasselijke taak, hij draagt voor uit eigen werk. Voor deze speciale gelegenheid schreef hij een gedicht voor Mannetje Poep. Beide wethouders beschouwen de aanpak van de kunstenaars als verrassend. Ze maken een probleem op een andere manier bespreekbaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen