Boekhouder moet bijna vier ton terugbetalen

Print
Boekhouder moet bijna vier ton terugbetalen

Afbeelding: iStock

Venlo - Jac van H., de boekhouder die geld stal van een Venlose groothandel in kleden en tapijten om in zijn goksverslaving te voorzien, moet dat bedrag van bijna 372.000 euro terugbetalen.

Dat heeft de kantonrechter in Roermond bepaald.

Stress
Van H. (60) had bij de kantonrechter aangevoerd dat hij een gokverslaving had ontwikkeld door de druk en stress op zijn werk. De rechter vond dat niet voldoende was aangetoond dat Van H. een gokverslaving had en al helemaal niet dat dat door de werkomstandigheden zou komen. De vordering van de pandhouder van het bedrijf (het bedrijf zelf ging namelijk in 2017 failliet), werd daarom volledig toegewezen.

Aangiften
Van H. diende vijf jaar lang als boekhouder frauduleuze btw-aangiften in bij de belastingdienst. Het geld dat het bedrijf vervolgens terugkreeg van de fiscus sluisde Van H. door naar de bankrekeningen van zijn dementerende moeder en zijn zwager om het vervolgens uit te geven in gokhallen in België en Duitsland.

Bij de strafrechter werd vorige week acht maanden cel geëist tegen de in België woonachtige Van H vanwege zijn handelen. De uitspraak daarvan volgt volgende week.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen