Lia en Gijs vertrekken niet zonder een Avé Maria

Print
Lia en Gijs vertrekken niet zonder een Avé Maria

Blariciums paar op bezoek in Maastricht. Afbeelding: Jeroen Janssen

Een kop koffie op een van de terrassen aan het Maastrichtse Onze Lieve Vrouweplein, maar vooral een kort bezoekje aan de Sterre der Zee, het kleurt de reizen van Lia en Gijs uit Blaricum.

Met de komst van de lente en de meivakantie manifesteert Nederland zich weer nadrukkelijk als fietsland. Overal zie je fietsers bepakt en bezakt klaar voor korte of langere trektochten. Voor heel wat fietsers is Maastricht een terugkerende pleisterplaats, als eindbestemming of als tussenstop richting zuiden. Voor Lia en Gijs is de Limburgse hoofdstad dit keer een tussenstop tijdens een ‘proefrit’.

Gijs: “We zijn afgezakt naar het zuiden om onze uitrusting te testen en als we hier zijn brengen we altijd een bezoekje aan de Sterre der Zee. Het is niet dat we zo kerkelijk zijn, maar voor ons hoort het er gewoon bij.”

Het tweetal uit Blaricum behoort tot de ervaren fietsers die in de afgelopen jaren heel wat Europese landen doorkruist hebben op hun tweewielers. Maar ook Nederland stond al op hun planning.

Lia: “Als fietsland is Nederland fantastisch, vooral de elf steden tocht is een aanrader. Het weer is wat onzeker, maar ook dat valt meestal reuze mee. Kamperen is in Nederland nooit een probleem je vindt overal uitstekende campings en wij slaan er dan ook heel graag ons tentje op. Als we in Limburg staan kamperen we altijd in Mheer dat bevalt al jaren prima.”