Gloednieuw camerasysteem Echt-Susteren faalt

Print
Gloednieuw camerasysteem Echt-Susteren faalt

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Wie niet op de publieke tribune zat woensdag, kreeg weinig mee van de eerste raadsvergadering met een nieuwe coalitie in Echt-Susteren. Het gloednieuwe camerasysteem van de gemeente faalde.

Kort voor de start van de raadsvergadering ging het mis. Het pas aangeschafte  camera- en geluidssysteem dat de hele week werd getest, bleek niet goed te werken.

Moddergooien
Zo haperde tijdens de live-uitzending het beeld, deed vaak maar één van de vier camera’s het en viel het beeld geregeld weg. Bijvoorbeeld op het moment dat de nieuwe oppositiepartij Lijst Samenwerking aan het woord kwam. Zo miste de kijker een stevig potje moddergooien.

Systeem
De slechtwerkende apparatuur is extra pijnlijk voor de gemeente, omdat zij recentelijk in de clinch lag met de lokale omroep vanwege ‘fouten bij live-uitzendingen’. Toen de gemeente weigerde voor een van de mislukte raadsuitzendingen te betalen, besloot de Echt-Susteren voortaan de regie in eigen handen te nemen. Daarvoor werd een nieuw camera- en geluidssysteem aangeschaft. Het idee was dat de eigen beelden vervolgens zouden worden doorgezet naar omroep LOES en een eigen YouTube-kanaal.

Volgens een gemeentewoordvoerder is het lek een dag later weer boven. Volgens hem kwam het door ‘een samenloop van omstandigheden’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen