Eis: dertig maanden cel in drugszaak Grashoek

Eis: dertig maanden cel in drugszaak Grashoek

Afbeelding: ANP

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag voor de rechtbank in Roermond dertig maanden celstraf geëist tegen de 48-jarige M.K. uit Zevenaar.

Hij zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij het opzetten en instandhouden van een drugslaboratorium aan de Spiesberg in het buitengebied van Grashoek. Het lab is in 2017 opgerold. K. is de enige die in de zaak is opgepakt.

Betalen
Het lab was opgezet in een schuur annex garage ondergebracht bij een woning aan de Spiesberg. K. had beide panden gehuurd. Zijn opdrachtgevers zouden hem per maand  750 tot 1000 euro bovenop de huur gaan betalen. M.K wil om veiligheidsredenen niet zeggen met wie hij rond de tafel heeft gezeten om het een en ander te regelen. 

Misbruikt
Volgens de verdachte en zijn advocaat hebben ervaren criminelen hem misbruikt als een klassieke katvanger om hen buiten het bereik van de politie en justitie te houden. Hij zou met de harde wereld van de productie van synthetische drugs terecht zijn gekomen door grote financiële problemen.

Volgens de raadsman heeft B. op geen enkele manier bemoeienis gehad met het productieproces. De rechtbank zou hem hooguit kunnen veroordelen voor het treffen van voorbereidingen. De rechtbank doet op woensdag 9 mei uitspraak. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen