Nieuwe verdachte zaak flatmoord overgeleverd

Print
Nieuwe verdachte zaak flatmoord overgeleverd

Afbeelding: Harry Heuts

In de zaak rond de dood van Jack Koker in Maastricht is een nieuwe verdachte aangehouden. Zij komt volgende week voor.

Na de inmiddels vrijgelaten Maastrichtenaar H. en de nog altijd gedetineerde Moussa O. uit Den Haag moet volgende week O.’s vriendin I. A. voor de rechtbank Maastricht verschijnen. Zij is aangehouden in Griekenland en op grond van EU-afspraken overgeleverd aan Nederland.

Gestoken
Op de laatste zitting begin februari kwam officier van justitie David van Kuppeveld met het nieuwe scenario dat de 29-jarige vrouw Maastrichtenaar Jack Koker in zijn rug zou hebben gestoken op 27 mei 2017. Volgens die lezing heeft O. Koker in zijn woning in de ANWB-flat alleen op het hoofd geslagen.

Van Kuppevelds vermoeden van A.’s aandeel in de zaak is ontstaan na het afluisteren van telefoongesprekken van Moussa O. in de gevangenis. Tegen zijn vriendin zei hij: „Ik zit hier voor jou, voor jou zal ik vrijkomen.”

De twee waren in de fatale nacht in Kokers flat om cocaïne te gebruiken. Toen het op betalen aankwam ging de ook aanwezige H. met de pinpas van O. pinnen. Daar stond te weinig geld op, waarna H. wegging om het met A.’s pasje te proberen. In die tijd zou Koker zijn vermoord.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen