Prins Harry vraagt broer als huwelijksgetuige

Print
Prins Harry vraagt broer als huwelijksgetuige

Afbeelding: EPA/Facundo Arrizabalaga

De Britse prins Harry heeft zijn oudere broer William gevraagd als getuige bij zijn huwelijk met de Amerikaanse actrice Meghan Markle volgende maand. Harry was in 2011 Williams getuige toen deze trouwde met Kate Middleton.

"De hertog van Cambridge is vereerd door dit verzoek en verheugt zich erop zijn broer terzijde te staan in St George's Chapel, Windsor op 19 mei'', liet Kensington Palace donderdag weten.

Wederdienst
Eerder deze week vierden William en Kate, wier officiële titels hertog en hertogin van Cambridge zijn, de geboorte van hun derde kind. De wederdienst aan zijn broer betekent dat William de finale om de FA Cup mist. Als voorzitter van de Engelse voetbalbond reikt hij doorgaans de beker uit aan de winnaar.

Harry en Markle hebben 600 gasten uitgenodigd voor de huwelijksplechtigheid in de kapel en de aansluitende receptie rond lunchtijd op Windsor. 's Avonds op het bruiloftsfeest in het nabijgelegen Frogmore House zijn nog 200 anderen welkom. Op de invitatielijst staan geen politieke leiders maar louter personen die een directe band hebben met bruid of bruidegom. Het paar laat 1200 mensen uit de Britse gemeenschap toe op het terrein rond het kasteel van Windsor.