Megameubels langs Maas in Limburg

Print
Megameubels langs Maas in Limburg

Afbeelding: Lé Giesen

Op tien plekken langs de Maas in Limburg komen enorme zitmeubels. Ze markeren een rustpunt; fietsers en wandelaars kunnen er een selfie bij maken en erop klimmen.

Het initiatief is van Routebureau Noord- en Midden-Limburg, dat 1500 kilometer aan fietsroutes en 3300 kilometer aan wandelroutes beheert in die streek. Het is de bedoeling dat de meubels in heel Limburg komen.

Volgens het Routebureau heeft onderzoek aangetoond dat recreanten behoefte hebben aan bijzondere en verrassende ‘prikkels’ tijdens een dagje uit.

Attractief
Om het fietsnetwerk attractiever en belevingsvoller te maken, is het project ‘Belevingsroute fietsen langs de Maas’ bedacht. Op tien markante punten langs de rivier komen fors uitvergrote zitmeubels, die aansluiten bij de lokale of regionale identiteit. Eén van die plekken is in Peel en Maas. Het meubel zou bijvoorbeeld in de buurt van het kasteel in Kessel komen te staan en de vorm van een troon krijgen.

De kosten per plek/meubel bedragen 11.000 euro. Het hele project kost 110.000 euro. De provincie betaalt de helft. De gemeenten die een extra rustpunt krijgen, dragen de rest bij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee