Tweede Limburger verdacht in onderzoek naar gestolen naaktfoto's

Print
Tweede Limburger verdacht in onderzoek naar gestolen naaktfoto's

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Een 26-jarige man uit Geleen is verdachte in een grootschalige onderzoek naar diefstal van naaktfoto's en -video's van meisjes.

De man werd niet aangehouden. Wel werden er bij hem digitale gegevens in beslag genomen na een huiszoeking. Een 28-jarige man uit Heerlen werd afgelopen januari al opgepakt in hetzelfde onderzoek. 

Cloud
Het onderzoek van de politie naar de diefstal loopt al ruim een jaar. De zaak kwam aan het rollen toen een vrouw in maart 2017 ondekte dat beeldmateriaal uit haar cloud was gestolen en op internet geplaatst. De afdeling cybercrime wist een 31-jarige man uit Culemborg te traceren die verdacht wordt van de diefstal van de naaktfoto's van de vrouw. Ook een 35-jarige man uit Groningen werd opgepakt omdat hij over een grote hoveelheid beeldmateriaal van vrouwen beschikte. 

De twee verdachten hadden contact met een derde persoon: de 28-jarige man uit Heerlen. 

Forum
De verdachten in het onderzoek hielden contact met elkaar via een internetforum. Daar hielpen ze elkaar aan gestolen beelden van meisjes en vrouwen. De server waarop dat forum stond is donderdag door de politie offline gehaald en in beslag genomen. Al het gestolen beeldmateriaal wordt nog door het cybercrimeteam onderzocht. Zodra het onderzoek is afgerond worden alle vrouwen wiens beeldmateriaal is gestolen, geïnformeerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen