Foutje... Geen uitnodiging voor eigen lintje

Print
Foutje... Geen uitnodiging voor eigen lintje

Afbeelding: ANP

De niet herkozen CDA-fractieleider Peter Cox zou donderdagavond een lintje krijgen. Cox zat meer dan twaalf jaar in de gemeenteraad van Echt-Susteren en nam recent afscheid. Een probleem: Cox was zelf niet uitgenodigd.

Tijdens de raadsvergadering waarbij nieuwe raadsleden voor het eerst zitting namen in de raadszaal van Echt-Susteren, was het de bedoeling dat de oud-fractievoorzitter in het zonnetje zou worden gezet. De Koninklijke onderscheiding zou voor het oog van de camera’s en een volle publieke tribune bij hem worden opgespeld.

Kast
Later op de avond ontstond echter onrust, toen Cox zelf niet aanwezig was. Wat bleek? Cox was niet gebeld, niemand had hem met een smoes naar het stadshuis in Echt gelokt. CDA-wethouder Peter Pustjens sprak van een miscommunicatie. Hij probeerde tevergeefs Cox alsnog naar het gemeentehuis te bewegen. "Hij kon niet. Hij was een kast in elkaar aan het zetten of zoiets."

Nieuwe poging
De gemeente zegt een nieuwe poging te ondernemen om het lintje aan te beiden. Peter Cox, die inmiddels op de hoogte is over de miscommunicatie, zegt het lintje alsnog ‘graag in ontvangst te nemen’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen