DUS Weert past voor ‘zogenaamd raadsbreed programma’

Print
DUS Weert past voor ‘zogenaamd raadsbreed programma’

Weert, gezien vanuit de lucht. Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

De partij DUS Weert weigert mee te schrijven aan een zogenaamd ‘raadsprogramma’, waarvan het partijprogramma van Weert Lokaal leidend is.

Bij een raadsprogramma hebben alle partijen in de gemeenteraad en dus niet alleen het nieuwe gemeentebestuur inbreng in het te voeren beleid voor de komende vier jaar. Dat heeft de partij de formateur van de nieuwe coalitie, Geert Gabriëls laten weten.

Basis
Als basis voor het beleid van de komende vier jaar zou een ‘raadsprogramma’ moeten dienen dat geschreven wordt voor de coalitie (Weert Lokaal, VVD, SP en CDA) en waar de overgebleven drie partijen (DUS met drie zetels en D66 en PvdA met elk één zetel) later input zouden kunnen leveren.

Bestuurlijke vernieuwing
Daar past DUS Weert nu dus voor. "De zienswijze van de informateur en fractievoorzitter van Weert Lokaal over het ‘zogenaamde’ raadsprogramma en het op voorhand al uitspreken van een beoogde coalitie strookt niet met de visie van DUS Weert over de totstandkoming van een ‘echt’ raadsprogramma, bestuurlijke vernieuwing en samenwerking", stelt DUS in de brief aan Gabriëls.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen