Verstappen en Ricciardo racen in Lada

Print

Afbeelding: Instagram Red Bull

Zondag kruipen Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo weer achter het stuur van hun RB14 voor de Grand Prix van Baku. Ter voorbereiding maakten de heren donderdag een ritje in een iets langzamer voertuig, een Lada.

Voor een promotie voor Red Bull kroop Verstappen achter het stuur van de vierwielaangedreven Lada Niva. Teamgenoot Ricciardo nam de navigatie voor zijn rekening. Ze namen het op tegen lokale coureurs in een race door een natuurgebied ten zuiden van Baku, dat bekend staat als 'land van de stieren'.

Ondanks het feit dat de lokale racers het terrein op hun duimpje kennen, gingen de Red Bull-coureurs er met de winst vandoor in de vriendschappelijke race.

Rotsen
"Het was heel erg leuk," zegt Verstappen. "Veel rotsen hier. Maar het was een mooie dag. Fascinerend dat je zo dicht bij de zee zo'n soort landschap hebt. Het is echt heel mooi."

Nerveus
Ricciardo kende naar eigen zeggen een aantal nerveuze momenten naast de Limburger. "Gelukkig heeft de Lada een fantastische wegligging. Elke keer als Max in een slip raakte, voelde ik dat hij controle had. Dus ik had er vertrouwen in, al waren er zeker momenten dat ik dacht: oh boy"

De race in Baku begint zondag om tien over twee Nederlandse tijd en is zoals altijd te volgen via een liveblog op deze site.