Gedetineerden Ter Peel gaan werken bij Helmond Sport

Print
Gedetineerden Ter Peel gaan werken bij Helmond Sport

Het stadion van Helmond Sport. Afbeelding: ED/Fotopersburo van de Meulenhof BV

Evertsoord - (Ex-) gedetineerden van gevangenis Ter Peel in Evertsoord die gaan werken bij Helmond Sport met als uiteindelijke doel een (vrijwilligers)baan. Dat is de kern van een convenant dat de voetbalclub en de gevangenis dit weekend zullen gaan sluiten.

Dit re-integratietraject is met name bedoeld voor (ex-)gedetineerden van Ter Peel die uit de regio Helmond komen.

Werk via Sport
De samenwerking tussen Helmond Sport en de gevangenis van Evertsoord maakt deel uit van een groter project van de Dienst Justitiële Inrichtingen dat Werk via Sport heet. Daar werken op dit moment al vijftien Nederlandse gevangenissen en veertig sportclubs, waaronder Fortuna Sittard, aan mee.

Bedoeling is, dat Ter Peel voortaan gemotiveerde mensen die (bijna) hun straf hebben uitgezeten naar Helmond Sport stuurt, zodat ze daar een tijdlang werkervaring op kunnen doen. Als alles goed gaat, kan de sportvereniging het eigen uitgebreide zakelijke netwerk in­zetten om mogelijk een betaalde baan voor de ex-gedetineerde te vinden.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen