Buurt in Heerlen ongerust over afgifte methadon

Print
Buurt in Heerlen ongerust over afgifte methadon

Afbeelding: ANP/Ilvy Njiokiktjien

Buurtbewoners hebben vragen bij het nieuws dat voortaan methadon wordt verstrekt aan de Spoorsingel in Heerlen. De buurt herinnert zich nog de drugsoverlast van weleer.

Mondriaan Verslavingszorg is eind november verhuisd van de Valkenburgerweg naar de John F. Kennedylaan. "Maar na zorgvuldig overleg met de gemeente is voor een beperkte groep van circa 25 cliënten gekozen om de methadonverstrekking te faciliteren in het gebouw van Relim aan de Spoorsingel", zegt een gemeentewoordvoerster.

Heen en weer
Vanwege de dagbesteding die ze hier volgen en de reisafstand naar de veel zuidelijker gelegen Kennedylaan is het voor hen lastig hun dagstructuur vast te houden. Vanaf komende maandag krijgen ze daarom drie keer per week methadon. "Driekwart van de cliënten is dus al aanwezig bij Relim. Heel weinig cliënten gaan heen en weer lopen naar de nieuwe locatie."

Begrip
Voor de aanvoer van methadon komt de methadonbus voorrijden. Dat heeft bij sommige buurtbewoners tot enige ongerustheid geleid. In de buurt kunnen velen zich nog de verslavingsproblematiek en bijkomende overlast van rond de eeuwwisseling herinneren.

Buurtbewoners hebben een brief met uitleg gekregen. Daarnaast is de methadonverstrekking besproken in het netwerk leefbaarheid en veiligheid van de buurt GMS. Er waren ongeveer 25 mensen aanwezig. Dinsdag was er een inloopmiddag bij Relim/Schoon GMS. "Vanuit het netwerk is er begrip voor de keuze en vertrouwen dat een en ander gaat functioneren." Mondriaan kon donderdag geen reactie geven.