Overlijdensadvertentie winkel als protest tegen 'falend beleid' gemeente

Print
Overlijdensadvertentie winkel als protest tegen 'falend beleid' gemeente

Afbeelding: Google Street View/Via Roermond

Falend beleid van Roermond. Dat is in de ogen van vader en zoon Meyer de reden dat twee van hun modezaken dicht gaan. Dat maken ze ook wereldkundig. In een soort overlijdensadvertentie.

Dat een winkel de deuren sluit is niet bijzonder. Maar wel als je als eigenaar ‘overlijdensadvertenties’ op de ramen hangt en in de bladen zet met een aanklacht aan het adres van de degenen daar in jouw ogen verantwoordelijk voor zijn.

Outlet
Nico en zoon Nick Meyer zijn er helemaal klaar mee. Vier modezaken hebben ze in Roermond. In historische panden, merendeels aan de Marktstraat. Meyer & Meyer, ­Meyer & Meyer suits, M-Zone en Sunny & Djive. M-Zone heeft momenteel leegverkoop; Sunny en Jive volgt binnenkort. De reden: dalende omzetten door teruglopende bezoekersaantallen. Volgens vader en zoon Meyer een gevolg van het gemeentelijk beleid en het Designer Outlet.

Die overtuiging steken ze in de advertenties niet onder stoelen of banken. ‘Het outlet slokt alle klanten op. Klanten kunnen er hun auto voor weinig geld parkeren en het outlet is voorzien van alle gemakken. Denk aan eten en drinken en ga zo maar door.’ ‘Wij zien een prachtige winkel na vijf jaar stranden door wat wij noemen totale bestuurlijke flaters in de visie om klanten naar de stad te lokken’.

Stil protest
Een stil protest tegen het gemeentelijke beleid, noemt Nick Meyer de actie. "We hebben er echt genoeg van. Hebben tig keer met de gemeente om de tafel gezeten om ­ideeën te bespreken. Het openstellen van de ‘gats’ tussen onze winkelpanden naar de Roerkade. De leegstaande panden die we in de Schoenmakerstraat op wilden kopen om er via een speciale financiële constructie starters in onder te brengen. Het is allemaal op niks uitgedraaid.”

Ondertussen houdt het outlet sinds de uitbreiding en de komst van meer horeca de bezoeker steeds langer vast en komt die niet meer naar de binnenstad, is de overtuiging van de Meyers. De protestactie met de posters wordt binnenkort herhaald als de stekker eruit gaat bij Sunny & Djive, de zaak waarmee het veertig jaar geleden allemaal begon. Verder zijn de Meyers bezig vastgoedeigenaren in Roermond te mobiliseren om zich aan te sluiten bij hun ‘stil protest’.

Stappen
Wethouder Angely Waajen laat in een reactie weten het jammer te vinden dat "een teleurgestelde ondernemer op deze manier uiting geeft aan zijn gevoelens”. Ze benadrukt dat er wel degelijk stappen zijn en worden gezet in de ontwikkeling van de binnenstad.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen