Lintjesregen 2018 Maastricht in beeld; emoties, 'verpópzak en 'Jao dat klop'

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Burgemeester Annemarie Penn - te Strake zette woensdagavond en donderdag 17 Maastrichtenaren in de schijnwerpers. De Lintjesregen is altijd weer een feest van emoties, verpópzakte reacties en bijna schrik van het besef hoeveel ze voor de samenleving doen.

In Dagblad De Limburger van vrijdag 27 april - Koningsdag - doet journalist Ivo Kok verslag van een dag lintjesregen. Hij ging met burgemeester Annemarie Penn - te Strake naar 13 adressen in Maastricht. Op die locaties van kroeg tot kantoor en van huiskamer tot vergaderruimte waren de mensen die een Koninklijke onderscheiding wachtte naar toe gelokt. Die Maastrichtse formule staat nog steeds als een huis. Ze is in ieder geval goed voor 'verpópzakte gezichten en oprechte emoties.  

In totaal bezocht de burgemeester van Maastricht 17 nieuwe lintjesdragers. Voor het officiële opspelden somde Annemarie Penn - te Strake bij alle personen hun sociaalmaatschappelijke verdiensten op. Zonder uitzondering bij ieder van hen een waslijst om U tegen te zeggen. Voor de personen in kwestie was het niet zelden een bijna vreemd besef van wat ze niet allemaal doen in hun vrije tijd. Veel van hen kwamen dan ook niet veel veel verder dan bij het noemen van weer een onbezoldigde functie: "Jao dat klop". Om na een tijdje soms ook op te merken: "Daon iech dat allemaol". 

De Koninklijke onderscheidingen in Maastricht gingen dit jaar naar: Jet Knüppe, Loe van der Molen, Paul Bronckers, Hanny Hendrix, Funs Olders, Dor Krüse, Michel Janssen, Peter Stroes, Jaap Schrander, Josée Jeunhomme, Annie Kerkhofs, Math Nules, Hennie Willems, Sascha Teunissen, Paul Vossen en het echtpaar José en Frans Cretz of Kretz. 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen