'Avicii gevonden op landgoed sultan’

Print
'Avicii gevonden op landgoed sultan’

Afbeelding: EPA

Tim Bergling (28), alias dj Avicii, is vorige week gevonden op een landgoed van familie van de sultan van Oman.

Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van een gesprek met een naaste medewerker van openbaar aanklager Nasir al Rahabi. 

Levenloos
De man heeft een document aan journalisten laten zien, waaruit zou blijken dat afgelopen vrijdag in het huis van het familielid levenloos werd aangetroffen. Volgens de eerste berichten vorige week zou de Zweed op een hotelkamer zijn gevonden. 

Volgens Aftonbladet is er niet alleen familie van Avicii naar de plek geweest waar hij werd gevonden. Ook medewerkers van de Zweedse ambassade in Saudi-Arabië zijn op de plek van het landgoed geweest, op verzoek van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Open brief
Intussen hebben zowel de familie als de ambassademedewerkers Oman verlaten. Volgens Aftonbladet ligt het huis waar de Zweedse dj dood werd gevonden op een landgoed dat een paar kilometer buiten de hoofdstad Muscat ligt. Eerder lieten de autoriteiten van Oman al weten dat ze niet uitgaan van een misdrijf. De familie Avicii (28) stelde deze week in een open brief dat de Zweedse dj niet meer de kracht had om door te gaan.