Laarzen Floriade Venlo ‘wandelen’ naar nieuwe plek

Print
Laarzen Floriade Venlo ‘wandelen’ naar nieuwe plek

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo - Het kunstwerk The Boots of The Hunter -bekend als de laarzen van de Floriade- verhuist eind juni naar het dak van de parkeergarage bij het Venlose stadskantoor.

Het kunstwerk van de Belfeldse Pii Daenen blijft daar drie jaar staan. Dat het zou verhuizen vanaf de huidige plek bij de Maasboulevard -waar het in 2016 werd neergezet-   was van meet af aan de afspraak. 

Voor het stadhuis
De grote, groene laarzen stonden in 2010 al voor het stadhuis tijdens de kunstmanifestatie Menu 2010. In 2012 waren ze te zien bij de Floriade en daarna in het Venrayse Odapark. De Boots stonden ook al op de Bundes Gartenshow in Koblenz en tijdens Dutch Design in Eindhoven.

Tango
Op de vrijgekomen plek aan de Maasboulevard wordt in september het kunstwerk Tango van de Venlose kunstenaar Fons Schobbers geplaatst. Hij was ook de maker van de grote glazen Sfinx, die begin 2014 afgebroken moest worden.

Het kunstwerk stond er slechts drie maanden. Al snel na plaatsing bij de Maasboulevard ging het kunstwerk -in de volksmond Bokito-  scheuren, waardoor het een gevaar voor de omgeving vormde.