Grote belangstelling voor laatste training Fortuna Sittard

Print
Grote belangstelling voor laatste training Fortuna Sittard

Stadionfakkels ontwikkelden groene en gele rook bij de drukbezochte laatste training van Fortuna Sittard. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Verkeersregelaars waren nodig om de vele Fortuna-fans te begeleiden rond het voetbalveld van VV Sanderbout. Veel meer dan de 150 supporters waarop was gerekend, zijn naar het sportcomplex gekomen voor de laatste training voorafgaand aan het promotieduel, zaterdag tegen Jong PSV.

Toen de spelers de trappen naar het veld afdaalden, klonk het eerste applaus. Stadionfakkels ontwikkelden groene en gele rook.

Collectorsitem
Trainer Claudio Braga werd door twee al wat oudere supporters aan zijn jasje getrokken. Ze wilden een selfie. “Een collectorsitem”, verwachtten ze.

Lees onze longread: Hoe Fortuna uit een ongekend diep dal klom

Fysiotherapeut Jeroen Dieteren leidde de warming-up en zag de behoefte in de ogen van de aanwezigen. Hij besloot het enige juiste: even een rondje in looppas. Waar de spelers kwamen, werd geklapt. Gezongen. Nog meer vuurwerk afgestoken.

Kinderen
Aan het einde van de training nog een ereronde. Kinderen van spelers en trainers trapten een balletje met hun vaders. Fortunezen jong en oud wilden foto’s en handtekeningen.

Er was alle tijd voor. Verdediger Wessel Dammers zei ongeduldig te worden. “Dit is mooi. Zo veel support. Ik vind de week maar lang duren. Alle enthousiasme en spanning rond de ploeg, ik kan niet wachten. Niemand kan dat.”

Fit
Op de langdurig geblesseerden Djibril Dianessy, Jorrit Smeets en Gavin Vlijter na kan Fortuna Sittard tegen Jong PSV beschikken over een fitte selectie. Een aantal spelers trainde in het begin van de week nog apart, maar dat was van korte duur.

Volgens Dammers is het zaak rustig te blijven zodra het promotieduel is begonnen. “Niet overhaast gaan spelen. We moeten ervan uitgaan dat die goal wel komt. Zo deden we dat ook tegen Jong Utrecht.”