Personeel van vervoerder Arriva is ontevreden

Print
Personeel van vervoerder Arriva is ontevreden

Afbeelding: De Limburger

Medewerkers van Arriva in Limburg en Brabant zijn ontevreden over hun eigen baas. Dat blijkt uit een intern tevredenheidsonderzoek onder het personeel.

Limburgs personeel geeft Arriva het rapportcijfer 4,9 als hen gevraagd wordt of in het bedrijf de reiziger en de medewerker centraal staan. Het vertrouwen in de directie krijgt dezelfde onvoldoende. In Heerlen en Venlo is de onvrede het grootst.

Naar beneden
Het bedrijf scoorde in het verleden landelijk ruime voldoendes in de onderzoeken. Die score wordt nu naar beneden gehaald door de slechte cijfers in Limburg en Brabant. Volgens Arriva heeft de onvrede mogelijk te maken met gewenning. Het bedrijf nam eind 2016 het vervoer in Limburg, inclusief personeel, over van Veolia.

Lees verder: Medewerkers Arriva niet trots maar (nog) wel trouw

Kloof
De vakbonden zien een andere oorzaak. "Er zit een enorme kloof tussen de uitvoerende mensen en de aansturing”, stelt FNV-vakbondsbestuurder Marlies Peeters. De onvrede vertaalt zich volgens haar ook naar het ziekteverzuim dat sinds de overname fors is gestegen. Haar collega bij CNV, Jean-Marie Severijns, spreekt over ‘wantrouwen’ dat leidt tot de vele rode cijfers in het MTO.

Arriva vindt het tevredenheidsonderzoek, waarop De Limburger de hand heeft weten te leggen, een interne aangelegenheid en wil daarom verder niet op specifieke scores in gaan.

Bezorgd
Verantwoordelijk gedeputeerde Hubert Mackus heeft naar eigen zeggen de resultaten van het onderzoek niet gekregen. Geconfronteerd met enkele scores uit hij zich bezorgd. "Wij gaan niet over personeelsbeleid, maar dit kan een effect hebben op klanttevredenheid waar we wél eisen aan stellen.” Mackus wil het tevredenheidsonderzoek in het volgende overleg met Arriva in mei op de agenda zetten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen