Oud klooster Venlo wordt zorgvilla

Print
Oud klooster Venlo wordt zorgvilla

De laatste hand wordt gelegd aan de verbouwing van het klooster tot 24 appartementen voor mensen met dementie. Afbeelding: Le Giesen

Venlo - In het voormalig Ursulinenklooster in Venlo opent medio juni Zorgvilla Dalia.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van het vier verdiepingen tellende klooster tot 24 appartementen voor mensen met dementie. Zij krijgen er persoonlijke zorg op maat.

Limburg
Villa Dalia is de eerste Limburgse vestiging van de in 2006 opgerichte particuliere zorginstelling Stepping Stones Home & Care. De instelling is gespecialiseerd in 24-uurs dementiezorg voor mensen die vanwege hun ziekte niet meer thuis kunnen wonen. De andere zorgvilla’s van Stepping Stones liggen in de provincies Gelderland (5), Noord-Brabant (1), Overijssel (1) en Utrecht (4).

Belangstelling
De kosten van de zorg worden vergoed via de Wet Langdurige Zorg of een ziektekostenverzekering. Voor zorg is een indicatie nodig (het zogeheten zorgzwaartepakket 4 of 5). De huiselijke appartementen zijn tussen de 40 en 60 vierkante meter groot. De woonkosten variëren van 1550 tot 3550 euro per maand.

Volgens manager zorg en welzijn Alie van den Brink is de belangstelling groot, maar zal het oude klooster waarschijnlijk in fases geheel bezet raken. Manager marketing en communicatie van Stepping Stones Eline Stijnen meldt dat het kloostergebouw geheel is gerenoveerd met behoud van authentieke elementen. Een zorgteam wordt volgens haar momenteel zorgvuldig samengesteld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen